15:00

Ohtana/Aapua FF

Referat: Umeå FC Akademi - Ohtana/Aapua FF

Hemma på Nolia 1 besegrar Umeå FC Akademi OAFF med 4-1 (2-0)
UFC inleder starkast och har i den fjärde minuten ett långskott som Felle räddar. I den 7:e minuten kommer OA i en kontring där Johannes Pekkari tar sig igenom men skottet blir en halvträff rakt på målvakten. Umeå tar över spelet alltmer och i den 17:e minuten får man ett skottläge från 16 meter som träffar ribbans underkant och returen går över. Umeås ledningsmål kommer i den 19:e minuten när Jakob Ottosson får bollen vid straffpunkten och kan sätta bollen hårt vid sidan av Felle till 1-0. I den 24:e minuten ser Joel Hiltunen att målvakten står långt ute och från 40 meter slår han på ett skott som passerar målvakten men också utanför stolpen. 10 minuter före halvtid tvingas vi till ett dubbelbyte när både Kotten och Hugo tvingas utgå skadade. På stopptid får UFC:s Yoel Embaye bollen inne i straffområdet och skottet sitter tätt intill Felles vänstra stolpe till 2-0, vilket är ett rättvist halvtidsresultatet.

Andra halvlek startar mardrömslikt när en fri Victor Kamf kan bredsida in 3-0. Fyra minuter senare kommer OA i ett anfall på högersidan där bollen kommer in i straffområdet och Johan Svanlöv får fram bollen till Joel Hiltunen som prickskjuter in reduceringen till 3-1. Sista halvtimmen går vi rejält på knäna och det är enbart Felles många kanonräddningar som förhindrar fler UFC-mål. Matchens sista mål kommer i den 70:e minuten när Yoel Embaye sätter slutresultatet till 4-1.
Under slutkvarten har UFC:s Viktor Kamf två rena frilägen där Felle kommer ut stort och gör magnifika parader. Samma med Embaye två frilägen som räddas av Felle. Under slutkvarten åker Johan Svanlöv på två gula kort och vi avslutar slutkvarten med 10 man.

Sett över 90 minuter är Umeås seger odiskutabel och utan Felles storspel hade siffrorna kunnat bli större. I ett hårt kämpande OAFF är Felle magnifik i målet. I backlinjen går plussen till Liam Alldén och Anders Palo. Framåt hade vi svårt att skapa några längre anfall där plusset går till Joel Hiltunen. Elias Pääjärvi kom in efter Hugos skada och får det andra plusset. I ett mycket bra UFC Akademi plussar vi för Albin Bäckström i backlinjen, yttermittfältaren Max Wolf-Watz samt farliga duon Victor Kamf och Yoel Embaye.